Komplex állapotfelmérés holisztikus szemlélettel

Egészségügyi panaszok: mit rejt a felszín?

Küldetésem a gyógyítás. Ahhoz viszont nem elég a tüneteket kezelni: meg kell találni a problémát kiváltó okot. Ebben segít a komplex állapotfelmérés.

Tanácstalanság vs fájdalom: 1:1

Van megoldás!

""

“Engem még soha nem vizsgáltak meg ilyen alaposan”

Gyakran hallom ezt a mondatot pácienseimtől. Az egészségügyben nincs idő arra, hogy minden egyes betegről valóban részletes és alapos anamnézis készüljön, pedig az okkeresés szempontjából ez elengedhetetlen.

Az állapotfelmérés során a legtöbb esetben ilyenkor derül ki, hogy hol van a kutya elásva…olykor szó szerint. Az egyik páciensem esetében például valóban egy gyermekkori kutyaharapás okozta a térdproblémát.

Önnek mit adna a teljes gyógyulás?

Hogyan fejezné be a mondatot? „Olyan jó, hogy végre…!”

Nem fáj! Pihentetően alszom!! Minden irányba mozog a nyakam! Tudok focizni a fiammal! Megint túrázhatok!

""

Mi az Ön motivációja, hogy meggyógyuljon?

Az egyéni állapotfelmérésen katartikus pillanat szokott lenni, amikor kiderül, hogy mi az az ok, ami a panaszt (panaszok láncolatát) okozza. Ez az a pont, amikor a pácienseim elkezdik megérteni a gyógyulás útjának törvényszerűségeit.

(v)Aú! - Mégis mi köze lehet egy kutyaharapásnak a porckopáshoz?

Páciensem egyoldali térdízületi fájdalommal érkezik. A szakorvos és a Rtg is leírja a kopásos állapotot. Műteni nem kell, mozgásterápiát, elektroterápiás kezelést írnak elő neki, de egyik sem használ.

Az állapotfelmérésen kiderül, hogy gyerekkorában fartájékon kutyaharapást szenvedett el. A sérülés látszólag meggyógyult, de a csípő hátulsó részén hegszövet keletkezett.

A test okos, tudja, hogy egy sérült részt kímélni kell. Ám ha egy testrészt nem vagy korlátozottan használunk, annak csökkenni fog a mozgásterjedelme, és nem tudja maradéktalanul ellátni a funkcióit. Mivel a hétköznapi mozgásokat ugyanúgy el kell végezni, páciensem esetében “a csípőízület feladatainak egy részét átvette a térdízület”, ami állandó túlterhelést jelent számára.

A megoldás tehát nem a térdízület kezelése, hanem a csípőtájéki problémák megoldása, hiszen ezáltal lehet levennni az extra terhelést a térdről, és megszüntetni az évek óta húzódó fájdalmat.

Állapotfelmérés során felszínre kerültek az egyoldali térdízületi fájdalom nyomai.

Terápiás matematika: egy prémium állapotfelmérés nálam

Holisztikus szemlélet

""

mindenre kiterjedő figyelem

""

az ok feltárása

""

BOLDOG PÁCIENS

Képzeljen el egy vizsgálatot, ahol tényleg minden Önről szól. Ahol korlátlan idő és figyelem jut a problémájára. Ahol minden körülményt figyelembe veszünk annak érdekében, hogy rátaláljunk a panaszt kiváltó VALÓDI okra, és ezáltal akár évek óta fennálló problémákat is tartósan kezelni tudjunk.

Az én online rendelőmben pont így zajlik egy állapotfelmérés. Legalábbis dióhéjban. A dióhéjon kívüli rész megismeréséhez érdemes tovább olvasni.

Állapotfelmérés 10.000 páciens és 20 év tapasztalatával

Az állapotfelmérés legfontosabb célja, hogy Ön is megértse, mi vezetett a panaszai kialakulásához. Tapasztalataim szerint ettől valahogy “minden a helyére kerül”, és a marcangoló kétségek helyét átveszi a felszabadult lelkesedés, a gyógyulni akarás.

""

Az állapotfelmérés sikerének 3+1 pillére

A +1 résszel kezdem: a páciensre irányuló maximális figyelemmel. A 21. század rohanó világában a legtöbb orvosnál, terapeutánál időpontra érkezünk, és korlátozott idő, egy felmérés szerint átlagosan 18 másodpercünk van arra, hogy elmondjuk a problémánkat, mielőtt félbeszakítanak.

Nálam nem így van. A holisztikus szemléletmódom azonban nem kompatibilis a kapkodással. Pontosan ezért:

1

ANAMNÉZIS

Ahhoz, hogy az állapotfelmérésen – legyen személyes vagy online – hatékonyan tudjunk dolgozni, elengedhetetlen az előzetes anamnézis. Ehhez az alábbi dolgokra van szükség:

A megküldött információkat feldolgozom, illetve szükség esetén előre jelzem, hogy milyen további vizsgálatokat javaslok elvégezni az állapotfelmérés előtt.

2

TARTÁSFELMÉRÉS

Meglepő, mennyi mindent elárul rólunk a tartásunk. Egy görnyedt hát, egy előreesett váll, egy előrehelyezett fejtartás nemcsak a mozgásszervi problémákról árulkodik, hanem a személyiségünkről is.

700 órát töltöttem a Testszobrászat ismereteinek elsajátításával. A módszer egyik mottója, az “érintés a távolból” jól rávilágít arra, hogy nincs szükség személyes jelenlétre ahhoz, hogy a testtartásból leszűrhessem a megfelelő következtetéseket.

Ennek köszönhető, hogy a tartásfelmérés online is tökéletesen működik.

3

JÁRÁS ÉS LÉGZÉS

A járás és a légzés megfigyelése – a mozgásba bekapcsolódó vagy épp nem bekapcsolódó részek – rengeteget elárulnak a berögzült mozgásmintákról és a különféle kompenzációkról.

Az esetek többségében a járás és a légzés elemzése csak megerősíti, amit a tartás vizsgálata már amúgy is megmutatott, de gyakran előfordul, hogy ez utóbbiak tanulmányozása új információkra is fényt derít.

Bejelentkezéstől a megértésig

Hogyan zajlik az állapotfelmérés?

Bejelentkezés a weboldalon, a kapcsolati űrlapon keresztül lehetséges.

A módszeremnek köszönhetően az állapotfelmérés online is tökéletesen működik, így bárhol is legyen a világban,  akkor is tudok segíteni Önnek.

A gyógyuláshoz szükség lehet további szakemberek bevonására: ilyen esetekben a páciens testi tüneteit és személyiségét figyelembe véve, személyre szabottan ajánlok kollégákat.

Bejelentkezés a weboldalon, a kapcsolati űrlapon keresztül lehetséges, amelynek számos előnye van.

 • Azonnali válasz emailben: „gyorssegély” gyakorlattal ajándékozom meg.
 • Mindenkinek válaszolok, hogy tudok – e segíteni, vagy nem az én szakterületem az eset.
 • Amennyiben igen, részletesen elküldöm a lehetséges együttműködés részleteit: a folyamat ezen része díjmentes.
 • Ha úgy érzem, a panasza nem az én szakterületem, mindig ajánlok olyan megbízható szakembereket, akikhez évek óta küldök pácienseket.
 • Végül, ha Ön is úgy érzi, hogy szeretne velem dolgozni:
  • kiküldöm az információs anyagot,
  • megtörténik az adatbekérés,
  • és elindul a szakértői elemzés folyamata.

Saját fejlesztésű, tesztelt, hatékony online folyamattal dolgozom.

Minden lépés online zajlik, így lehet bárhol és bármilyen állapotban a szakértői vélemény elkészíthető.

Az állapotfelmérés során:

 • minden kapott adatot, videót, leletet, akár napokon keresztül elemzek, értékelek,
 • ha szükséges, akkor még teszek fel kérdést,
 • min. 30 perces videós formában elkészítem a komplex elemzését, 
 • értelmezem, elemzem testtartását, a légzését és a járását, essetteől függően speciális mozgásokat (online az ezekről készült képeket és videókat elemzem),
 • részletesen elmagyarázom, hogy mi vezetett a panasz kialakulásához, illetve, hogy miként lehet elindulni a gyógyulás felé,
 • minden esetben elmondom, hogy mi lenne a 3 legfontosabb fejlesztendő terület az ön esetében,
 • ha úgy vélem, hogy vannak hiányosságok vizsgálatok, laborok terén arra is javaslatot teszek,
 • a videós elemzést elküldöm, amit ön többször végig tud nézni, nem vész el semmilyen információ és van bőven ideje átgondolni az elhangzó bőséges információkat.

Ha meghallgatta, többször is, a szakértői elemzést:

 • emailben egyeztetünk a felmerült kérdéseiről,
 • és ha igényli, akkor megbeszéljük, mi lenne ön számára a legoptimálisabb terápiás terv (amely gyakran tartalmazza online tartalmaim használatát is),
 • legyen bárhol a világban, bármilyen állapotban csapatommal igyekszünk magas minőségű, online terápiás programokat összeállítani, vezetni.

 

Az állapotfelmérés díja egyszeri, 35.000 forint, amely a fent leírt teljes szolgáltatáscsomagot tartalmazza. 

Ha tartósan betegállományban van, megváltozott munkaképességű, akkor is írjon bátran, bizalommal, ez esetben a szakértői felmérés díja felajánlás alapú – amit erre áldozni tud.

""
A legnagyobb érték, hogy szemlélet váltást tud eredményezni a vele végzett munka, ami elengedhetetlen egy egészségesebb és fittebb élethez.
Szakmailag nagyon felkészült és át tudja adni úgy az információt, amit laikusként 100%-ban megértek és tudom, hogy mit és miért fogok majd csinálni az együttműködés ideje alatt. Nagyon lelkiismeretes és emberileg is nagyon sokat segít az együttműködés alatt, ami legalább annyira fontos, mint az, hogy szakmailag nagyon jó legyen.
Erdős Richárd
""
A terápia végére évek óta nem tapasztalt könnyedséggel és fájdalommentesen mozogtam.
Derék fájdalmam már tinédzser koromban jelentkezett. Visszatérő jelleggel, erős és kisugáró fájdalom gyötört, amely komolyan befolyásolta az életminőségem. Krisztina ráébresztett, hogy a tartás problémák hosszú idő alatt alakultak kis és megszabadulni sem lehet tőlük hipp-hopp. Munkát kell beletenni, amely Krisztina holisztikus szemlélete alapján nem csak fizikai, de akár lelki értelemben is értendő. Az utóbbiban is tud iránymutatást adni.
Murányi István
""
Holisztikus szemléletmódja miatt is szeretettel ajánlanám minden mozgásszervi panasszal küzdő betegnek.
Kiválóan motivál, megszerettette velem a mozgást, ami korábban hiányzott az életemből és rendszerességet hozott a kisgyermekes mindennapjaimba. Rendszeres konzultációkkal követte végig az állapotom alakulását. Az előírt korrekciós gyakorlatok nagyon hatékonyak voltak, a feladatok pontos kivitelezését érthető és részletes magyarázattal segítette. Ami még nagyon pozitív volt számomra, hogy a program befejeződése után is érdeklődött többször az állapotom felől, nem engedte el a kezem.
Dr.Ferencz Tímea

Emberileg és szakmailag is kiemelkedő minőség

A Koncsek Krisztina féle irodai torna program segít az ülőmunka testre gyakorolt káros hatásait enyhíteni, megelőzni.
""

Pénzvisszafizetési garancia

A szakértői állapotfelmérés végére Ön tudni és érteni fogja, hogy:

 • Mi a panaszának valódi kiváltó oka?
 • Hogyan tud elindulni a gyógyulás felé?
 • Milyen eredmény várható a terápia betartásával?

Ha a konzultációt követően elégedetlen, a szolgáltatás díját 100%-ban visszatérítem.

Koncsek Krisztina holisztikus szemléletű terapeuta, gyógytornász, Testszobrász

Hiteles segítség

Én már átéltem, hogy Önnek már ne kelljen

Vetélés, császármetszés, hasi műtét, inzulinrezisztencia, mellékvese kimerülés, keresztszalag szakadás, szívelégtelenség, dyasutonomia, longcovid, IBS…mindez a magyar egészségügyben.

Tudom, milyen érzés betegnek és kiszolgáltatottnak lenni.

Ahogy azt is, hogy milyen felszabadító, amikor végre rátalálunk a megoldásra.

21 évnyi szakmai tapasztalat, több mint 10 ezer páciens, közel száz tanfolyam és képzés, illetve rengeteg publikáció: minden tudásomat felhasználva alkottam meg a saját koncepciómat. Az egyedülálló, komplex tudásanyagot ötvöző módszertan bárki számára elsajátítható.

Kiknek segít az állapotfelmérés?

(És kiknek nem?)

A praxisom nagy részében olyanokkal foglalkozom, akik régóta fennálló egészségügyi problémával küzdenek. Természetesen örömmel segítek azoknak is, akik heveny, vagyis néhány napja, hete kialakult panasszal érkeznek hozzám: számukra gyakran elegendő segítség az is, ha elkezdik csinálni online tartalmaimat (pl. ANTISTRESSZ klub, HASProgram).

Minden fájdalom fontos: azt jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetünkkel. Valahol felborult az egyensúly. Ezt kell megoldani.

Mondok egy példát.

""
""

Kisgyermekes anyuka nem múló fejfájásra és fülzúgásra panaszkodik.

A fej- és a válltartás megváltozása szembeötlő, de a panaszok a megfelelő mozgásterápia (és kinesio tape) hatására sem múlnak el tartósan.

""

Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy az anyuka két éve nem aludt egybefüggően 3 óránál többet.

""

Világossá válik, hogy teljesen felborult az alvási ciklusa: az idegrendszere “túlélő állapotban” van, ami növeli az izmok tónusát, feszességét és ellehetetlenít mindenfajta regenerációs folyamatot.

""

Ez az oka annak, hogy a masszázs és a mozgásterápia önmagában nem segít.

""

A megoldás az idegrendszer támogatása, amelynek hatására végre oldódhat az izomtónus és javulhat az alvásminőség.

""

Bónusz “csoda”, hogy a terápia hatására az izomtónus “magától” lazul: a védekező, túlélő, “behúzom a fejem” testtartás is szép lassan elmúlik.

Gyakran Ismételt Kérdések az Állapotfelmérésről

Jelenleg az oldal alján található kapcsolati űrlapon keresztül tudja felvenni velem a kapcsolatot. Minden megkeresésre 48 órán belül válaszolok. Ha úgy érzem, tudok Önnek segíteni, emailben egyeztetünk a továbbiakról. Amennyiben úgy ítélem meg, hogy az Ön problémája nem az én kompetenciám, ajánlok magam helyett másik szakembert.

 1. Minden esetben az okot keresem, a tünet fontos, de szinte sosem ott van a megoldás.
 2. Kb. 85-90% – os valószínűséggel meg is találom.
 3. Az emberrel, annak minden szervrendszerével, a testen túl természetesen a lélek is figyelmet kap.
 4. A teljese egészség – betegség múltja, akár gyermekkortól elemzésre kerül.
 5. Nem „megkezelni” vagy „meggyógyítani” szeretném önt, hanem tanítani, hogy megértse az állapotát és ezáltal az egészségesn túl gazdagodjon is az élete. És soha többet ne kerüljön ilyen helyzetbe.
 6. Az életmód, életvitel minden területével foglalkozom, rendelkezem megfelelő kompetenciával.

Igen. A praxisom során több ezer emberrel dolgoztam együtt, a Testszobrászat néven ismert módszer pedig lehetővé teszi, hogy a távolból is lássam a testtartás mögött húzódó mozgásmintákat. Mindezeknek köszönhetően minden adott ahhoz, hogy online is komplex képet alkossak az Ön állapotáról, és elkészítsem a terápiás javaslatot.

Emailben egyeztetünk, az online rendszeremben szükséges adatokat megadnia, leleteket, fényképet, videókat feltöltenie. Ezt követően egy kattintható linek formában küldöm önnek a teljeskörő elemzést.

Emailben minden információt részletesen elküldök, de a konzultáció előtt az alábbi dolgokra biztosan szükség van:

 • Korábbi vizsgálatok eredményei szkennelve vagy fotózva
 • Képalkotó eljárások kiértékelése (MRI, Rtg, CT) szkennelve vagy fotózva
 • Videós és képi anyag (online konzultációhoz):
  • Teljes alakos, fürdőruhás /fehérneműs fénykép, 4 irányból fotózva
  • Videó a járásról: szemből és hátulról
  • Videó a tartásról és légzésről: laza kényelmes állásban 4 irányból, egy-egy percnyi videofelvétel; minden irányában 3 nagy levegővételt is rögzítsen
 • Az 50 kérdésből álló anamnézis kitöltése

A fentiek elvégzése megközelítőleg 2 órát vesz igénybe.

Bár valóban informávió gazdag a szakértői felmérés anyaga, 12 év egyetemi oktató tapasztalatommal ezt igyekszem úgy átadni, hogy bárki, előképzettsélgtől függetlenül megértse. A rögzített és ön számára bármikor elérhető videót, tovább annyiszor nézi végig, ahányszor szeretné, így akár rá tud majd kereseni az elhangzottakra.  

Előre utalással, amellyel kapcsolatban a részleteket a jelentkezés után küldöm el Önnek. Számlát minden esetben kiállítok. Ha Ön olyan egészségpénztárral van kapcsolatban, ami úgy is befogadja a számlát, hogy nem szerződött partnerem, kérem, előre jelezze, hogy a számlát melyik EP nevére kéri.

Fontos! SZÉP kártyát és egyéb kártyát (pl. AYCM) sajnos nem áll módomban elfogadni.

A gyógyulás felé vezető űrlap

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára: