Egyéni terápiás program holisztikus szemlélettel

Készen áll rá, hogy a személyre szabott programmal új alapokra helyezze az egészségét?

Nincs két egyforma panasz és nincs két egyforma páciens. Arról nem beszélve, hogy a problémát kiváltó ok – amelyet az állapotfelmérésen megállapítunk – is minden esetben különbözik. Az egyéni terápiás program 100%-ban személyre szabott: úgy állítom össze, hogy maradéktalanul illeszkedjen a páciens panaszaihoz, személyiségéhez és mindennapi rutinjához. Fontos! Az egyéni terápiás program kizárólag állapotfelmérés után vehető igénybe.

Nincs változás változtatás nélkül:

Az edukációs szemlélet hosszú távon is kifizetődik

A betegség, a fájdalom álruhás ajándék, ami felhívja a figyelmet arra, hogy a testünk nem úgy működik, ahogy az neki a legjobb lenne. Minél hamarabb észrevesszük a segélykiáltást, annál gyorsabban tudunk tenni az egészségünkért.

Az a bizonyos egészség bankszámla

Egyéni gyógytorna program esetén fontos az egyén egészség bankszámlájának feltérképezése.

Az egészség bankszámlája hasonlóan működik, mint a pénz alapú: ha nem figyelünk rá oda, könnyű eltékozolni a rajta lévő egységeket. Szerencsére, bármikor fel is tölthetjük!

Az egyéni program során nem csak az egészség bankszámla feltöltésének első lépéseit mutatom meg, hanem a test általános működésének összefüggéseit is. A növekvő testtudatosság, valamint a megszerzett ismeretek segítenek, hogy Ön jobban érezze magát a bőrében, és tanultakat később is hasznosítani tudja. Ha például hamarabb felfigyel a teste jelzéseire, gyorsabban cselekedhet, és gyorsabban is gyógyulhat meg.

Ráadásul, mindennek köszönhetően nemcsak a saját magán tud majd segíteni, hanem szerettein is: ha felfigyel a hasonló tőről fakadó panaszaikra, időben továbbküldheti őket egy szakemberhez, hogy ne legyen nagyobb baj.

Amikor egyedül nem megy: az egyéni program támogató ereje

A komplex terápia előnyei

 • személyiségét
 • mindennapos rutinjait, szokásait
 • egyéni igényeit.
 • mozgásterápia
 • önmasszázs
 • légzésterápia
 • mentál tréning
 • életmódbeli tanácsok,
 • táplálkozási javaslatok
 • munkahelyi ergonómia
 • szokásépítés
 • változásmenedzsment.

A kezelési tervben gyakran helyet kapnak a különféle online edukációs és mozgásterápiás tartalmaim is (Nagy Egészség előadás, ANTISTRESSZ klub), amelyek a konzultációk között hasznos kiegészítői a gyógyulási folyamatnak.

""
""

Civilizált életmód: áldás vagy átok?

Két megállónyi zötykölődés vagy séta? Stresszelés vagy mindfullness? Gyorsételekből álló vacsora a TV előtt vagy friss alapanyagokból készült étel elfogyasztása a családdal?

Túl könnyű mindig az elsőt választani. Pedig a mai kor emberének legtöbb panasza pont ebből adódik. (Kivétel a baleset, traumás sérülés.)

Gondolta volna, hogy:

Az egyéni program során az összes fenti tényezővel foglalkozunk.

Kíváncsi, hogy mások milyen eredményeket értek el az egyéni programnak köszönhetően?
Inspirálódjon a sikertörténeteikből!

Újratanulás: gyógyító kihívás testnek és léleknek

Bármilyen panasza van, egy dolog biztos: a szervezet homeosztázisa (egyensúlyi állapota) felborult. Ebben pedig az idegrendszer is érintett. Miért fontos ez?

Tegyük fel, hogy fáj a nyaka.

""

Kiderül, hogy az ok az előreeső fejtartás.

""

Az állandósuló helytelen testtartás miatt az érintett izmok fiziológiás (élettanilag ideális) hossza megváltozik, tehát nem tudják tökéletesen ellátni a funkciójukat.

""

Az agy (központi idegrendszer) ezt észleli, és mivel semmiképp sem szeretné, ha a fejünk egyszercsak lebucskázna a klaviatúrára, mozgósítja a környező izmokat, amelyek ezáltal túlzott terhelést kapnak.

""

Az izgalmas rész most jön: hiába kezeljük azokat a fájdalmas lágyrészeket, amíg az előrehelyezett fejtartás megmarad ÉS az agy úgy tudja, hogy a környező izmokra kell bízni a fej megtartását, nem lesz tartós javulás.

""
""

A feladat tehát összetett:

Mivel sokszor sokéves berögződéseket kell átírni, az újratanulás folyamat időigényes. Addig kell gyakorolni, amíg a helyes mozgásminta automatikussá nem válik.

Mindegy milyen természetű problémáról van szó, a gyógyulás folyamata minden esetben ugyanígy működik.

Hogyan kell elképzelni egy komplex, egyéni terápiás programot?

A program során, mivel a problémát kiváltó okot kezeljük, általában több irányból kell “támadni”.

Panasztól függően a programban helyet kap:

 • mozgásterápia
 • mentál tréning
 • légzésterápia,
 • önmasszázs,
 • változásmenedzsment
 • életmódbeli- és táplálkozási tanácsadás
 • munkahelyi ergonómiára vonatkozó tanácsadás.

A rendszeres, mindennapos gyakorlást nem tudom biztosítani, de minden mást, amihez a gyógyuláshoz szükség van, igen.

Az egyéni kezelési program legfontosabb jellemzői:

""

Belátható ideig tart

Általában 6-12 hetes, de a tanultak birtokában még hónapok át tud dolgozni magán a páciens → kiszámítható költségek

Változatos

Hetirend alapú programot készítek, sokszínű gyakorlatokkal (minden nap más feladat van, amelyeket videóban mutatok meg) → nem unalmas, igazodik a páciens fejlődéséhez

Hatékony

Az együttműködés során kéthetente konzultációt tartok → folyamatos monitorozás, fejlődéskövetés, szakmai támogatás

Megnyugtató

A páciens bármikor kérdezhet emailben, amelyre legkésőbb 48 órán belül válaszolok → A test működésének megértése kiváló motiváció.

Az egészség a legjobb befektetés:

Az egyéni program díja

""

Orvosok, terápiák, kezelések, gyógyszerek, krémek: mind a tüneti kezelést célozza, éppen ezért krónikus problémák esetében önmagukban ritkán hatékonyak.

""

Az egyéni program ezzel szemben:

Havonta maximum 5 egyéni programot vállalok, amely garantálja, hogy a pácienseim teljes figyelmet, és valóban személyre szabott gyakorlatokat kapjanak.

Az egyéni program:

Havi díja 80.000 Ft,-tól alakul; minden esetben egyedi árajánlatot küldök.

""
Nagyon tetszik határozottsága, nyílt, empatikus, kliens centrikus magatartása
Amikor felkerestem, minden elméleti és gyakorlati tudását, tapasztalatát hadrendbe állította a panaszok csökkentésére. SIKERREL! Munkája evidenciákon alapul. Tetszett az is, hogy komoly együttműködést vár el páciensétől, bizonyítandó, ebben rejlik a javulás kulcsa.
Kovács Erzsébet
""
Nem csak testileg, de lelkileg is felüdülés!
Tényleg holisztikusan egybeolvadnak a különféle technikák. Elmulaszt rosszkedvet, fejfájást és egyéb testi „beakadásokat”. Megtapasztalható az apró, észrevétlen, könnyűnek tűnő mozdulatok hatásossága. A gondos magyarázatoknak hála rengeteget tanulunk a saját testünk működéséről is.
Marianne
""
Nemcsak egy nagyszerű szakemberre, hanem egy csodálatos emberre is akadtam!
Iszonyatos nehéz helyzetben voltam, 10 töressel feküdtem, de a sok tanácsnak, lelkesítésnek köszönhetően sikerült kilábalni a helyzetből, és 100 nap után az első lépéseket is megtenni! Ha egy igazán profi, mélyen empatikus gyógytornászra van szükséged, akkor nem kell tovább keresni!
Szűcs Ferenc

Bizalom: a közös munka esszenciája

A hatékony együttműködéshez elengedhetetlen a bizalom.

Amikor valaki belevág az egyéni programba, a sikerhez jóval többre van szüksége, mint néhány bátorító szóra.

Azért lettem coach, hogy a fentiekhez hasonló élethelyzetekben is tudjak segíteni a pácienseimnek: hiszem, hogy ez legalább olyan fontos a gyógyulás szempontjából, mint a személyre szabottan összeállított kezelési terv.

Ha kíváncsi a személyes motivációmra és a szakmai hátteremre, olvassa el a bemutatkozásomat.

Koncsek Krisztina gyógytornász, a mozgásszervi- és egyéb egészségügyi panaszok holisztikus terapeutája több mint 20 év tapasztalattal
""

Önnek való az egyéni program?

Ha a fenti kérdésekre egyértelmű IGEN a válasz, tudok segíteni.

Gyakran ismételt kérdések az egyéni programról

Az egyéni programon való részvétel előfeltétele az állapotfelmérés. Ezt követően emailben vagy telefonon egyeztetjük az egyéni program időpontját.

Több ezer elégedett páciens a bizonyíték rá, hogy igen. A kezelési tervben foglalt gyakorlatokat online juttatom el, ám ezek kizárólag olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek teljesen egyértelműek, ellenkező esetben pedig a konzultációk alkalmával átbeszéljük őket. Ha Ön mindezek ellenére is bizonytalan valamiben, bármikor kérdezhet tőlem emailben.

Az egyéni program keretében minden páciensemnek részletes hanganyagot és videótárat biztosítok, amely garantálja, hogy a gyakorláshoz minden fontos információhoz hozzájusson.
Ha mégis kérdése akad, az együttműködés ideje alatt bármikor kérdezhet tőlem emailben, amelyre 48 órán belül válaszolok.

A gyakorlatok hosszát és típusát mindig a páciens személyiségét és napirendjét figyelembe véve állítom össze, ezzel együtt a rendszeres gyakorlás kulcsfontosságú.

A javuláshoz minimum heti 4×30 perc, ideális esetben heti 6×40 perc (utóbbi két részre osztva, tehát 6x 2×20 perc) gyakorlást javaslok. Súlyos esetekben kizárólag a napi 3×15-20 perces munka célravezető.

Az egyéni program minden költséget tartalmaz, beleértve a különböző edukációs tartalmakat és a videotárakat is. A havidíjon felül Önt nem terheli semmilyen fizetési kötelezettség.

Az egyéni program során általában kéthetente egyszer tartok konzultációt, de ez a körülmények függvényében változhat.

Segítek! Fontos számomra, hogy a pácienseim mindig érezzék, hogy számíthatnak rám, pontosan ezért az egyéni program során bármikor lehet tőlem kérdezni emailben. 48 órán belül válaszolok, ha a probléma úgy kívánja, videóüzenetben.

Nem. Az egyéni program mindent tartalmaz, amire szükség van a gyógyuláshoz: mentál tréning, életmódbeli tanácsok, légzésfejlesztés, önmasszázs, munkahelyi ergonómia, szokásépítés, változásmenedzsment, táplálkozási javaslatok stb. Mindez azt jelenti, hogy Önnek nem kell további szakember (pl. coach, légzésterapeuta) segítségét igénybe venni.

Kizárólag egy hónapot igénybe venni csak akkor van értelme, ha az állapotfelmérést követően úgy vélem, hogy ennyi idő elegendő lehet a változáshoz. Ez azonban ritkán fordul elő, évtizedes panasz, súlyos tünetek esetén a gyógyulási idő jellemzően 3-6 hónap.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy ezen időtartam alatt 1-2 hónapig elegendő ugyanazt a programot követni (az idegrendszer újraprogramozása, az új szokások bevezetése időigényes folyamat). Ebben az esetben a köztes hónapokban Önnek nincs fizetési kötelezettsége.

Havonta, előre utalással, amellyel kapcsolatban a részleteket az egyeztetést követően elküldöm Önnek. Számlát minden esetben kiállítok. Ha Ön olyan egészségpénztárral van kapcsolatban, ami úgy is befogadja a számlát, hogy nem szerződött partnerem, kérem, előre jelezze, hogy a számlát melyik EP nevére kéri.

Fontos! SZÉP kártyát és egyéb kártyát (pl. AYCM) sajnos nem áll módomban elfogadni.

Szünetet ritkán szoktam tartani, mert az érdemi változáshoz idő kell. Olyan ez, mint az edzés vagy a diéta: ha három hét után félbehagyjuk, nem lesz eredmény.

A Vis maior esetben részarányos visszatérítésre van lehetőség, ezt a kérdést az ÁSZF taglalja részletesen.

Szeretné Ön is egyéni program keretein belül új alapokra helyezni az egészségét?

Egyéni programon kizárólag az állapotfelmérés után lehet részt venni. Ha még nem jelentkezett állapotfelmérésre, most néhány kattintással megteheti!

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára: