Házhoz jön a segítség: gyógyuljon az otthona kényelméből

Tornázzon a nappaliból és fejlessze egészségét profi szakember felügyelete mellett!

Tornázzon a nappaliból és fejlessze egészségét profi szakember felügyelete mellett!

Digitális egészségfejlesztő és online gyógytorna* kurzusok

Digitális tartalmaim azonnali segítséget nyújthatnak.

*Gyógytorna kontra holisztikus terápia: miért fontos a különbség?

Gyógytorna: egy kifejezés, amit mindenki ismer. Amiről lassan végzett, unásig ismételt mozdulatok sorozatára gondolunk, és amelytől gyógyulást remélünk.

A gyógytorna a régi protokoll kifejezése.

Nem véletlen, hogy kizárólag a gyógytorna erejében nem hiszek.

Amiben hiszek, az a komplex, holisztikus szemléletű terápia, amellyel ráadásul nemcsak mozgásszervi panaszokat kezelhetünk, hanem számos más egészségügyi problémát is, amely abból fakad, hogy a szervezetünk kibillent az egyensúlyi állapotából, és nem tud optimálisan működni.

Pontosan ezért, az oldalon mérsékelten használom a gyógytorna szót, és amikor igen, azt csak azért teszem, hogy az ismerős kifejezést olvasva Ön jobban tudjon azonosulni a gyógyulás megnyugtató érzésével.

Az online kurzusaimban olyan feladatokat is adok, amelyeknél pusztán megfigyelni kell magunkat: a légzésünket, a mozgásunkat vagy épp a tartásunkat. És most is hasonló tudatosságot szeretnék kérni. Amikor az oldalon a “gyógytorna” szót olvassa, egyetlen pillanatra se feledje: online tartalmaim jóval többet nyújtanak, mint egy gyógytorna, ahogy én magam is sokkal komplexebb eszköztárral rendelkezem, mint egy gyógytornász.

Az online kurzusok célja nem egy-egy mozdulat begyakorlása, hanem új szokások rögzítése. Olyan szokásoké, amelyekkel szelíden megmutatjuk a testnek, hogyan tud ideálisan működni. Ha pedig egy test ideálisan működik, akkor ott a panaszok helyét nagyon hamar átveszi a felszabadult, örömteli, egészséges közérzet!

Az online elérhető gyógytorna kurzusok valójában nem csak tornagyakorlatok, hanem a szervezet optimális egyensúlyának helyreállítására törekednek.
""

Az online egészségfejlesztés bizonyított: komplex holisztikus terápia videós kurzusokkal

Kanadában már 2011-ben(!) bebizonyították, hogy adott mozgásszervi probléma – egész pontosan térdízületi protézis beültetés – után a rehabilitációval ugyanolyan eredményeket lehet elérni online, mint “személyes” gyógytorna keretében.

Kurzusaim és videós tartalmaim online megmentők, amelyek segíthetnek, amikor:

Komplex egészségfejlesztés holisztikus szemlélettel

Kényelem és hatékonyság a terápiában, online

Gyógytorna: közepesen félelmetes szó, amely mozgásszervi károsodás esetén elengedhetetlen az életminőség javítása szempontjából.

De vajon mi az oka annak, hogy önmagában mégis ritkán elegendő a teljes gyógyuláshoz?

Megértés és edukáció: a két gyógy-vesszőparipámMert a test több, mint “alkatrészek” összessége

A testünk csodálatos, mégis bonyolult szerkezet: ha “elromlik” benne valami, hajlamosak vagyunk csak azzal az egy résszel foglalkozni, a rejtett összefüggéseket pedig figyelmen kívül hagyni.

Pedig a gyógyulás titka pont abban rejlik, hogy megértsük a “meghibásodás” valódi okát, és helyreállítsuk a teljes rendszer működését. Én is ebben hiszek: a holisztikus szemlélet értelmében egyetlen nagy egységként tekintek a testre, és részek helyett az egészet gyógyítom.

Terapeutaként nekem mindig hatalmas “Heuréka”-pillanat, amikor egy-egy páciens esetében sikerül feltárni a panasz okát. Az én örömöm azonban még csak félsiker: kulcsfontosságú, hogy Ön is pontosan értse, mi miért történt a testében, hogy mi vezetett a kóros állapot kialakulásáig.

Ez fogja garantálni azt, hogy az online kurzusukban lévő gyakorlatokat tudatosan végezhesse el, végig odafigyelve arra, hogy miként reagál rá a teste.

Ugyanabból ugyanaz lesz, avagy az új szokások beépítése

Egészségügyi probléma esetén a gyógyulás olyan, mint a fogyókúra. Mert ahogy a mindennapos csokievés nem kompatibilis a súlycsökkenéssel, úgy a panaszcsökkenés sem elvárható a testtől, hanem változtatunk bizonyos káros szokásokon.

Szokásokon változtatni azonban nem olyan egyszerű, főleg akkor, ha a gyökeres átalakuláshoz nem elég az elhatározás, hanem az idegrendszert is újra kell programozni.

Online kurzusaim – azon túl, hogy közérthetőek és bárki számára biztonságosan végezhetőek – abban is segítenek, hogy az idegrendszer “újrahuzalozásának” köszönhetően sejtszinten rögzüljenek azok az új szokások, amelyek lehetővé teszik a tartós gyógyulást.

Ízelítő és kedvcsináló az online egészségfejlesztő kurzusokhoz

Az online kurzusaim nem személyre (és konkrét panaszra) szabott gyógytornák, hanem olyan gyakorlatsorok összességei, amelyek bizonyos típusú problémák esetében hatékonyan támogatják a gyógyulást, illetve az energikusabb, jobb közérzet elérését.

Videóimban hétköznapi nyelven, közérthető stílusban adom át azt az elméleti tudást, amely hozzájárul ahhoz, hogy teljesen új perspektívából tekintsen a teste működésére, és jobban megértse azt. Mindennek köszönhetően egy idő után szakértő segítsége nélkül is tudni fogja, mi a teendő, ha valamiért visszatér egy már ismerős egészségügyi panasz.

""

Túlélő programcsomag ülőmunkásoknak

Egyszerű és hatékony gyakorlatok, amelyek segítenek enyhíteni az ülőmunka okozta mozgásszervi panaszokat.

""

SMR henger: a lazítás aktív módja

A hengerezést ki kell próbálni, ahhoz, hogy beleszeressünk. A programban megmutatom a leghasznosabb gyakorlatokat.

""

HASprogram, hozza ki belőle a maximumot!

Reflux, gyomorideg, emésztési panaszok? Csupán néhány azon kórképek közül, amelyekre megoldást kínál a HASprogram.

""

Egészség Akadémia: egészség új nézőpontból

25 év praxisának tapasztalatai 6 modulba és 66 leckébe (alapismeretek, mentál tréning, légzés, alvás, has, táplálkozás, feszültségmentes tartás) sűrítve.

""
Felkészülten érkezik az órákra, egyértelműek és érthetőek a magyarázatok, már csukott szemmel csinálom őket
Véletlenül találtam Krisztina oldalára, egy vasárnapi torna videó kapcsán. Annyira megtetszett az óra vezetése, tartalma, felépítése, érthetősége és hatása, hogy beléptem az antistressz tornacsoportba és az SMR-programba. Mindig meg tud újulni, minden óra más és más, figyelembe veszi az egyéni kéréseket és igényeket is.
Nádházi Mária
""
Magamon tapasztalom a jótékony változásokat, az egyre inkább beolajozódó ízületeket
Az antistressz gyakorlások után az ember szinte újjászületik. Nem csak testileg, de lelkileg is felüdülés! Pont ezért más mint a hagyományos mozgásprogramok, itt tényleg holisztikusan egybeolvadnak a különféle technikák. Elmulaszt rosszkedvet, fejfájást és egyéb testi „beakadásokat”. Megtapasztalható az apró, észrevétlen, könnyűnek tűnő mozdulatok hatásossága. A gondos magyarázatoknak hála rengeteget tanulunk a saját testünk működéséről is.
Marianne
""
Mentálisan is jobban kezelem a kihívásokat #kilégzésbelégzésszünet
A karantén alatt bukkantam rá Krisztinára. 2hónapja rendszeresen végzem az online antistressz tornát, jobb közérzet, önismeret , megtanultam kezelni a testérzeteimet, sőt az Smr-programján is részt vettem ami egy plussz fejlődés az izomzatom egészségéhez. Szeretettel adja át a tudást, hogy jobban érezzük magunkat. 100%-ban ajánlom.
Krekács Mónika

Tények és tévhitek az online oktatóanyagokkal kapcsolatban

A hatékonyság és a nagy számok törvénye

Hiszek a személyre szabott munkában, hiszen régóta fennálló mozgásszervi panaszok esetében kihagyhatatlan lépés az állapotfelmérés és a probléma hátterében húzódó ok feltárása.

Ugyanakkor az elmúlt 20 év tapasztalatai megmutatták, hogy vannak olyan gyakorlatsorok és információk, amelyeket szinte minden páciensemnél használom a terápia során. Jellemzően olyan egyszerű, új szokásokról és gyakorlatokról van szó, amelyeket könnyű beilleszteni a mindennapi rutinba, mégis jelentős javulást eredményeznek.

Pontosan ezeket tettem bele az online anyagokba, bízva abban, hogy minél több embernek segíthetek velük.

Az online kurzusokkal kapcsolatban több tévhit kering, összegyűjtöttem a leggyakoribbakat.

Vannak olyan probléma-specifikus gyakorlatok, amelyek esetében a hatékonyság szempontjából valóban fontos, hogy a páciens minden rezdülését szakember felügyelje. Az online tartalmaim olyan általános panasz vagy panaszegyüttes enyhítését célozzák, amelyek a 21. században sok embert érintenek.

Ezek a kurzusok kizárólag olyan gyakorlatokat tartalmaznak, amelyeknél a helyes kivitelezéshez bőven elegendőek a videóban elhangzó utasítások.

A gyakorlataim teljesen biztonságosak, de ha kétségei vannak egy-egy mozdulatnál, az univerzális szabály érvényes: ha valahol soknak érzi a terhelést, a lehetőségek közül válassza a könnyített verziót, dolgozzon kevesebb ismétlésszámmal vagy hagyja ki a kritikus feladatot.

A holisztikus szemléletű online egészségfejlesztés jó dolog, de nem való mindenkinek

""

Kiknek ajánlom az online kurzusokat?

Az online kurzusaim biztonságosak, amennyiben Ön:

""

Kontraindikációk: mikor nem elég online gyógyulni?

Vannak olyan kórképek, amelyek esetében az online kurzusok kínálta egészségfejlesztés kizárólag állapotfelmérést követően, szakember felügyelete mellett vehető igénybe.

Ide tartozik/tartoznak többek között:

Ha nem tudja eldöntetni, hogy az Ön állapota mellett biztonságos-e az online kurzusok elvégzése, írjon nekem a Kapcsolati oldalon, 48 órán belül válaszolok.

Az online otthoni gyakorlás eszközigénye

A legfontosabb “eszköz” Ön, azon kívül pedig az alábbiak.

""

Kb. 2×2 méter hely

Fontos, hogy ne legyen útban bútor, de ha a macska belesomfordál a gyakorlásba, az nem baj, nálam is gyakran megteszi!

""

Laptop, számítógép vagy mobiltelefon

Az online kurzusok megtekintéséhez internetkapcsolat szükséges.

""

Matrac

A rövidebb tornákhoz egy sima szőnyeg is elegendő, a hosszabb, 50 perces gyakorláshoz érdemes beszerezni egy torna/jógaszőnyeget.

Csak néhány kattintás, és már gyógyulhat is az online kurzusokkal

A megrendelést és a bankkártyás fizetést követően emailben elküldöm a hozzáférési adatokat, ön pedig már klikkelhet is, hogy megnézze az első videót!

Gyakran Ismételt Kérdések az Online kurzusokkal kapcsolatban

Az online kurzus nem helyettesíti az állapotfelmérést, amely évtizedek óta fennálló súlyos probléma esetén mindenképp javasolt. Az állapotfelmérés egy jellemzően több órás közös munka, amelyet részletes anamnézis előz meg. Célja az adott mozgásszervi, egyéb probléma kiváltó okának feltárása.

Az online kurzusok általános érvényű ismereteket, mindenki számára biztonságosan végezhető gyakorlatokat tartalmaznak. Rendszeres alkalmazásuk csökkenthet (sőt, adott esetben meg is szüntethet) bizonyos mozgásszervi panaszokat, illetve hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb életminőséghez.

A személyre szabott terápiával soha, semmi nem veheti fel a versenyt. Mindazonáltal az online tartalmaim nemcsak gyakorlati, hanem elméleti útmutatót is tartalmaznak, így magas hatásfokú gyakorlást tesznek lehetővé.

Minden kurzushoz tartozik egy részletes leírás, amelyből kiderül, hogy kiknek ajánlom leginkább. Ha ennek ellenére is kérdése van, írjon nekem a Kapcsolati oldalon, 48 órán belül válaszolok, és segítek az Ön számára megfelelő irányt találni.

Összességében elmondható, hogy Önnek való a mozgásterápiás videotár, amennyiben:

  • enyhébb, méréskelt mozgatószervrendszeri panasszal küzd,
  • szelíd mozgásokkal szeretné fejleszteni a tartását, izomerejét,
  • szeretné támogatni az idegrendszer működését,
  • szeretne tenni valamit a gyógyulásért, de most épp nincs ideje / lehetősége megérteni a teste működését egy állapotfelmérés keretében,
  • azt tapasztalja, hogy stressz hatására a panaszai felerősödnek,
  • szeretne hozzájárulni az izmok, az ízületek, az egyensúly, az idegrendszer és a belső szervek ideális működéséhez.

Egyedül nem mer belevágni?

Az állapotfelmérés megnyugtató felismerései eloszlatják a kétségeket

Ha régóta fennálló mozgásszervi, több szervet érintő (pl.: emésztőrendszeri) problémával küzd, és személyre szabott segítséget szeretne, az állapotfelmérésen kiderítjük, hogy mi a panasz valódi oka, amit kezelni érdemes.

Felemészti a stressz, és úgy érzi, ez már az egészsége rovására megy?

Lépjen be az ANTISTRESSZ Klubba, ahol havi előfizetéses rendszer keretében stresszcsökkentő gyakorlatokat és technikákat mutatok.

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára: