Állapotfelmérés, Egyéni program siker

“27 évesen se ülni, se állni nem tudtam, annyira korlátozta a lábam mozgásom.”

A páciens tollából:

""

Idén tavasszal kerestem fel Krisztát online formában, mikor már úgy tűnt, senki nem találja a problémám forrását. Másfél évvel ezelőtt kezdődtek a jobb lábamat érintő panaszok eleinte csak mozgásra, később nyugalmi helyzetben is. Orvostól orvoshoz járás, fizikoterápia, fájdalomcsillapítók, éjszakák alvás nélkül. Az első online konzultációnk előtti időszakban már a bevásárlás is gondot okozott, gyakorlatilag teljesen korlátozott volt a mozgásom, se sétálni, se ülni nem tudtam. Talán a teljes elkeseredettség volt az oka, hogy félretettem az online konzultációval kapcsolatos aggályaimat, nem nagyon volt már vesztenivalóm.

Elküldtem a képeket, videókat és a részletes kórtörténetet. Az első alkalom döbbenet volt, ahogy kialakult egy összkép az eddig egymástól teljesen függetlennek tartott problémákról.

Önnek is hasonló problémája van? Kattintson és tudjon meg róla többet: Boka, láb és térdfájdalom, Csípőfájdalom

Krisztina tanácsa

Önmagában már a fenti sorok is tanulságosak. Miért?

Online konzultáció során, először mindig a bekért képeket, videókat tekintem át, csak ezt követően a kitöltött, sok – sok kérdést tartalmazó adatlapot. Így valóban azt látom az emberen, ami ott van és nem, amit a leírt információk mutatnak.

A fiatal hölgytől a lenti képet kaptam, és az első gondolatom az volt: “vajon miért csodálkozunk, hogy panaszos a jobb térde, fartájéki régiója?” Talán nem is kell szakmabelinek lenni, hogy lássuk, a jobb és bal oldal közötti asszimetriát (a részletes elemzéstől most eltekintek). A második pedig: “miért nem látta ezt meg nála valaki az elmúlt 1,5 évben”?

Így zajlott a folyamat

Lássuk, hogy érezte magát a páciens a program során:

""

Krisztina nagyon alaposan és közérthetően elmagyarázta az okokat, a kialakult helyzetet és azonnal elmondta azt is, hogy rengeteg munkával ugyan, de helyrehozható gonddal állunk szemben.

Egyáltalán nem éreztem hátrányt az online konzultáció miatt, mivel a gyakorlások megkezdése után újabb meetinget tartottunk, ahol minden feladatot be kellett mutatnom így elkerülve, hogy esetlegesen rosszul végezzem azokat.

Módszertanom a gyakorlatban

Minek köszönhetően tudott ilyen szép sikereket elérni?

És mi volt az ok? Az aktuális ok: a fényképen is látható statikai diszharmóniát eddig bírta kompenzálni a test. És vajon mi hozta létre ezt az asszimetriát? A nagyon részletes egészség – betegség áttekintés során kiderült, hogy 2 éves korban volt egy komolyabb gipszrögzítés, ezen az oldalon. Tudom, hogy meglepő, de egy intenzív fejlődésben lévő test esetén ennek a régi traumának óriási a jelentősége. (Meg kell jegyezzük, hogy a 21 éves korban elszenvedett jobb térd elülső keresztszalag szakadás is ennek a megváltozott statikának, illetve a szervezt kompenzációs képességének a kimerüléséből adódott).

A hölgy megkapta a rá szabott programot, ennek 3 hónapja, és kőkemény munkával dolgozott magán. 2 hónapos közös munkánknál, amikor már szépen, úgy mond előkészítette nekem a terepet, végeztünk 1 kötőszöveti érintéses manuális kezelést.

Lassan, finom ingerekkel és sok – sok önmunkával haladunk előre. Ez utóbbi a szakmai hitvallásom része, mert hiszem, hogy minden megoldott helyzettel az életünkben, fejlődünk, változunk. És valahol ez az egész célja, nem?

Páciensem eredményei nem egyediek. Szeretne Ön is hasonló egészségfejlesztési sikereket megtapasztalni?

Hogy van most a páciens?

Motiváló eredmények

""

Az a spiccben tartott lábkinyújtás, amit nem tudtam megcsinálni oldalt fekve, végre megy! És már nyomásra sem olyan érzékeny az a térdem alatti pont. A járásom stabilabb, mint volt, még mindig 250 méterig tart körülbelül, de bízom benne, hogy ez is alakulni fog, ha szépen tornázok tovább. A biciklizéstől sem érzek különösebb plusz fájdalmat, úgyhogy tartom a heti kétszer 15 percet.

Köszönöm, hogy meglett a fény az alagút végén!

""

Ha Ön is szeretné fejleszteni az egészségét vagy hasonló problémákkal küzd, tegye meg az első lépést.

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára: