Egészség Akadémia: iránytű a betegségek labirintusához

A test működésének összefüggései

Az Egészség Akadémia segít, hogy visszataláljon a legjobb önmagához!

""
Az Egészség Akadémia segíthet az okok megtalálásában, és a mozgásszervi panaszok megoldásában, testi egyensúly helyreállításában.

Tegye jobbá az egészségét, jelentkezzen most! - 3 hónap ajándékba!

Csatlakozzon az Egészség Akadémiához 2023. szeptember 30-ig, és 3 hónap helyett 6 hónapnyi hozzáférést kap a tartalmakhoz.

nap
óra
perc
m.perc
Sajnos lemaradt a lehetőségről, de a jó hír, hogy továbbra is él a jelentkezés

Az egészség alapjai:Ha nem érti, miért nem tud meggyógyulni

Egész-ség: egy elcsépelt szó valódi jelentése

Egészség: egész-ség. Az állapot, amikor minden teljes, amikor egyensúly van, kívül-belül. Valójában ezt keresi mindenki, aki valamilyen betegséggel küzd.

Az ember csodálatos lény: milliárdnyi sejt dolgozik azon, hogy a szervezetünk a lehető legtökéletesebben működjön.

Az Egészség Akadémia tudásanyaga abban segít, hogy a teste visszatalálhasson az egyensúlyi állapothoz, és Ön újból jól érezhesse magát.

Az Egészség Akadémiából megtudhatja:

""

Az egészség és a holisztikus szemlélet verhetetlen kettőse

Vegyük például az emésztési panaszokat. A 21. században szinte mindenkinek jut belőle egy-kettő. De vajon mi az oka annak, hogy egy IBS-es (Irritábilis Bél Szindróma – túl jól ismerem, nekem is volt) beteg állapota nem javul tartósan az egyébként roppant szigorú diéta ellenére sem?

Vagy mi leheti az oka a megmagyarázhatatlan(nak tűnő) eredetű kismedencei panaszoknak vagy éppen a fogyásra való képtelenségnek?

A megoldás – és egyben a terápiás módszerem alfája és omegája – a holisztikus szemlélet és a szervezet egyensúlyi állapotának felborulása, amelyhez ebben az esetben az ülő életmódból fakadó pangó hasüregi nyirokkeringés, illetve a görnyedés miatt állandósuló elégtelen légzés egyaránt hozzájárul.

""

Én minden páciensre egy “nagy egészként” tekintek, és nemcsak az aktuális panaszát, hanem a teljes testét (és lelkét!) megvizsgálom. Nemcsak – a fenti példánál maradva – az étkezést érintjük a terápia során,, hanem az alvás minőségét, a légzést, a mozgást, a relaxációt, a testtartást és a motiváció kérdését is.

Ez az egyetlen módja annak, hogy megtaláljuk a probléma VALÓDI okát, és a kérészéletű tüneti kezelés helyett hosszú távra szóló gyógymódot találjunk.

Holisztikus szemlélet és hatékonyság:Az egészség 3 pillére

Klisének tűnhet, de a test működését tekintve tökéletesen igaz. Az Egészség Akadémia előadásaiban megmutatom azokat az összefüggéseket, amelyek szinte minden esetben közrejátszanak a népbetegségnek számító egészségügyi problémák kialakulásában.

A sejt a szerveztünk legkisebb egysége. A nagy egész pedig akkor tud jól működni, ha a kis építőkockák, tehát a sejtek, jól érzik magukat. Elég egyetlen apró tényező – kötőszöveti feszültség vagy épp az elégtelen nyirokkeringés az ülő életmód miatt – és a sejtszintű működés elkezd romlani. Mindez egy idő után (egyéni, hogy kinél mikor) óhatatlanul különféle panaszokat eredményez.

Amikor ez bekövetkezik, nem elegendő a panaszt kezelni, hanem meg kell találni azt, ami előidézi a problémát.

Amikor stresszelünk, a szervezet túlélő üzemmódba kapcsol pont úgy, mint amikor az ősember szembetalálkozott egy kardfogú tigrissel. Ám amíg ő a felszaporodott hormonális- és egyéb testi (keringés, légzés) változásokat arra használta, amire valók – harcra vagy menekülésre, majd utána visszatért a nyugalmi állapotba – addig a 21. század embere kitartóan bosszankodik tovább a dugóban, vitatkozik a főnökével vagy idegeskedik egy határidőn.

Ha túl sokáig, napokon, heteken, hónapokon vagy akár éveken keresztül stressz állapotban létezünk, az tartós szimpatikus idegrendszeri (túlélő üzemmód) dominanciát fog eredményezni, amely során a szervezet nem képes a regenerációra. Mindez egészségügyi panaszok sorát fogja életre hívni.

A megoldás a paraszimpatikus, vagyis a “nyugalmi idegrendszer” aktiválása: ez az az üzemmód, amelyben a testünknek lehetősége van “kijavítani” a meghibásodásokat. amelynek hatására a testünk képes “kijavítani” a meghibásodásokat.

Görnyedés. Felhúzott váll. Előreeső fejtartás. SMS nyak. Csupán néhány azon, nagyon is gyakori tartáshiba közül, amelyek sokkal több kárt tesznek az egészségünkben, mint azt elsőre gondolnánk.

A görnyedt testtartás ugyanis nemcsak a nyakra, a vállra, a gerincre és a medencére ró indokolatlanul nagy terhelést, hanem például a hasüregben lévő belső szervekre is.

Például: ha Ön 10 évre úgy vezet autót, hogy közben jobbra görnyed, a rekeszizma teljesen összepréselődik. A nem megfelelő működés miatt nem mozgatja meg a májat, és romlik az érintett terület keringése. Az eredmény? Például egy epekő!

Az Egészség Akadémia kurzusban tehát olyan összefüggéseket mutatok be, amelyek ismeretében megértheti a teste működését, és képes lesz aktívan tenni azért, hogy jobban érezze magát.

Egyszerű, de hatásos módszerek

27 év tapasztalatai egyetlen programban

A kurzus 6 modult tartalmaz, amely során 6 fontos témakört dolgozunk fel.

""
Az Egészség Akadémia kurzus 6 modult tartalmaz hatásos elméleti és gyakorlati elemekkel.

9 hete csinálom, örülök, hogy belevágtam. Olyan szakmai háttér van mögötte, amiben bízhatsz. Semmi más dolgom nincs, csak hogy csináljam!

– Noémi

Play Video

Sikerült elérnie, hogy a feladatokat ne azért csináljam, hogy neki megfeleljek, hanem mert 1-2 hét után már éreztem a programnak a pozitív hatásait.

– Zsófi

Play Video

Az Egészség Akadémia holisztikus szemlélettel gyógyít

27 év alatt több mint 2500 pácienssel dolgoztam együtt: az ő gyógyulásuk bizonyítja, hogy a valódi változáshoz nem elég egyetlen területtel foglalkozni: kulcsfontosságú, hogy komplex szemléletmóddal dolgozzunk.

""

Jól bevált anyagok és bővülő tartalmak

alapozó téma
0
modul
0
lecke
0
órányi videós anyag
0
perc időigény
napi 0

Mit tartalmaz pontosan az Egészség Akadémia?

Alapozó modul, hogy legyen mire építkezni

Bebizonyítom, hogy az életmódváltás is lehet egyszerű, ha megérti, hogyan működik az egészsége, és melyek azok a törvényszerűségek, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venni annak érdekében, hogy valóban a gyógyulás útjára lépjen.

Az elméleti tudásanyagon kívül az alapozó részben olyan ötleteket és praktikákat is mutatok, amelyek segítségével Ön könnyedén beillesztheti a tanultakat a mindennapjaiba.

Mentál tréning, mert minden fejben dől el (majdnem)

Mindegy milyen betegségről van szó, a gyógyuláshoz a teljes testtel, így az aggyal is foglalkozni kell. Ebben a részben olyan technikákat mutatok (fókuszolás, EFT, meditáció, célkítűzés, szokásépítés), amelyek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy megszabaduljunk a fizikai problémáktól.

Légzés modul: fellélegezni jó!

A légzés mindenre hatással van. Ez a modul bemutatja a légzés különböző fázisait, a légzésben szerepet játszó izmokat, valamint a légzés élettani és funkcionális hatásait. Az edukatív ismereteken túl légzésfejlesztő gyakorlati részt is tartalmaz.

Alvás modul: a kipihentség felszabadultsága

“Az alvás gyógyít a legjobbanl.” - beteg emberek esetében gyakran mondjuk. Ebből is látszik, hogy az alvásnak kiemelt szerepe van az egészségünk megőrzésében, hiszen a szervezet ilyenkor tud kikapcsolni, regenerálódni. A modulban nemcsak az alvás fő jellemzőit, illetve a pihenés szerepét mutatom be, hanem 23 alvásjavító tippet is adok.

HAS modul: hasson a hasára

A hasüreg varázslatos hely. A modulból kiderül, miért fontos foglalkozni a hasüreg egészségével. Ezen felül olyan technikákat is tanítok, amelyek hozzájárulhatnak a hasi panaszok (puffadás, emésztési nehézségek, belszervi problémák, kismedencei fájdalmak, sőt akár bizonyos mozgásszervi tünetek) csökkentéséhez, megszüntetéséhez.

Táplálkozás modul: enni vagy nem enni…és főleg mit?

A táplálkozás témája egyre kaotikusabb….mármint azoknak, akik nincsenek tisztában az emberi test alapvető működési mechanizmusával. A modulban közérthetően magyarázom el, miért fontos érteni a diétázás és az életvitelszerű egészséges táplálkozás közötti különbséget. Mesélek tovább a hízás okáról, a mértékletesség fontosságáról, a 80/20-as szabályról, illetve a táplálékintoleranciák “különös” világáról is.

Feszültségmentes tartás: csak lazán!

Képzelje el, hogy sétálás közben egyszerre 4 gyerek csimpaszkodik a ruháján. Nehéz a mozgás, igaz? És most képzelje el, milyen érzés, amikor a gyerekek elengedik, és senki sem húzza semere. Felszabadító, ugye?

A feszültség, a stressz pont úgy hat a testre, mint a csimpaszkodó gyerekek: megváltoztatja a tartást, és ezáltal gócpontokat, mozgásszervi- és egészségügyi panaszokat okoz. A modul elméleti ismereteket tartalmaz a kötőszövet működéséről, illetve megmutatja, milyen gyakorlatokkal lehet “feszültségmentesíteni” a testet.

Komplex gyakorlatok: a tartós gyógyulás kulcsa

A megtanult ismertek csak akkor segítenek a gyógyulásban, ha rendszeresen, napi szinten gyakoroljuk őket. Ebből a modulból kiderül, miként tudja a tanultakat személyre szabottá tenni úgy, hogy azok a leghatékonyabban segítség a gyógyulását.

Az Egészség Akadémia egyedülálló szuperereje

1

Hitelesség

Több mint 2500 elégedett páciens és 20 év szakmai tapasztalata alapján állítottam össze azt a módszert, amely lehetővé teszi, hogy a reménytelennek tűnő esetekből is sikertörténet váljon.

2

Fél éves hozzáférés

Az összes elméleti és gyakorlati oktatást én tartom, amelyekhez az előfizetéssel fél éven keresztül korlátlan hozzáférést biztosítok.

3

Tartható hetirend

A programba kizárólag azokat a gyakorlatokat tettem bele, amelyek egyszerűek, hatékonyak és – ami a legfontosabb – könnyen beilleszthetők a mindennapokba. Az Egészség Akadémia feladatainak elvégzése átlagosan napi 20-30 percet vesz igénybe.

4

Támogató közösség

Aki az Akadémiához csatlakozik, annak pontosan ugyanaz a célja, mint Önnek: tanulni, változni, gyógyulni akar. Jelenlétük, saját tapasztalataik elképesztő erőt tud adni. A Facebook csoportban folyamatosan segítjük egymást, hogy senkinek ne kelljen egyedül végigmenni az úton.

Az egészség a legjobb befektetés, avagy:

Mennyibe kerül az Egészség Akadémia kurzus?

Az anyagokhoz való fél éves hozzáférés díja 100.000 Ft.

Egészség Akadémia tartalma

""

Az Akadémiai tagság meghosszabbítható, hozzáférhetőséggel a bővülő, frissülő anyagokhoz, valamint segítek és támogatom, hogy a tanultakat a lehető leghatékonyabban integrálhassa az életébe.

Hogyan tudom megvásárolni az Egészség Akadémia kurzust?

A megvásárlást követően automatikusan megkapja a hozzáférést a tartalomhoz. Időnként spam mappába érkezik, azt is szükséges ellenőrizni.

A videotárhoz és a gyakorlatokhoz fél éves korlátlan hozzáférést biztosítok.

""
Ez egy egyedülálló, jól felépített, komplex program, amin ráadásul nagy élmény volt részt venni.
Motiváló volt hétről-hétre az előadásokat végighallgatni, hetente az élő adásokon, gyakorlásokon részt venni vagy a napi posztokat elolvasni. Külön szeretném megköszönni azt a hihetetlen igyekezetet, ahogyan ez a tudásanyag átadásra került.
Bondár Ádám
""
Életszerű, könnyen beépíthető, hatásos és praktikus gyakorlatokat kaptam tőle a mindennapokra, amik már most nagyon sokat segítettek nekem.
Körülbelül egy éve követem Krisztina munkásságát és másfél hónappal ezelőtt lehetőségem nyílt részt venni a programján. Nagyon hálás vagyok neki! Csak ajánlani tudom Őt! Kiemelkedő szakmai tudással rendelkezik, elképszetően pozitív és lelkes személyiség.
Buri Viktória
""
Csak rajtam múlik, hogy kis befektetéssel hogyan változtassam meg az életem az egészségesebb jövő érdekében.
Ki lehet jönni az „én bagoly vagyok” alvási rendből korábbi lefekvéssel, lehet javítani a légzésen stb. Amennyi energiát belefektettem, Kriszta ötször annyit tett hozzá a személyes konzultációk, levelezések során. Jöl jöttem ki a karanténból, köszönöm Kriszta!
Domonkos Gizella
""

Kockázat helyett pénzvisszafizetési garancia

Az Egészség Akadémia évek óta bizonyít, vízválasztó lehet az egészségfejlesztésben. Őszintén hiszek benne, pontosan ezért ha időt szánt rá és rendszeresen végezte a gyakorlatokat, de az első két hétben meggondolja magát, én 100%-ban visszautalom a befizetett díjat.

Koncsek Krisztina holisztikus szemléletű terapeuta, gyógytornász, Testszobrász

Elhivatottsággal az Ön gyógyulásáért

Az tud igazán segíteni, aki átérzi a páciens panaszát. Én átérzem. Tudom, milyen a betegség kilátástalansága, ahogy azt is, milyen felemelő egy olyan reménysugár felbukkanása, amely nemcsak bevilágítja az alagutat, hanem egészen a kijáratig elkísér.

Ezért találtam ki az Egészség Akadémiát, amely a személyes tapasztalataimon túl magában foglalja az elmúlt évtizedek során megszerzett tudásomat is.

Több százszor bizonyított már, és azt szeretném, ha minél több emberhez eljuthatna az a tudásanyag, amely segíthet egészségesebbé, kiegyensúlyozottabbá és energikusabbá válni.

Teljes gyógyulást nem minden esetben ígérhetek: ám azt igen, hogy a módszerek alkalmazásával testileg-lelkileg jobban érzi majd magát a bőrében, és közelebb kerülhet ahhoz, hogy a szervezete visszatérjen az egyensúlyi állapotba.

""

Kinek ajánlom a kurzust?

Az Akadémia anyaga edukációs szempontból mindenkinek ajánlott. Az ismereteket nemcsak saját magunk, hanem barátaink és családtagjaink esetében is hasznosíthatjuk.

A bemutatott gyakorlatok az esetek 80%-ban teljesen biztonságosak, ugyanakkor minden technika esetén elmondom az esetleges ellenjavallatokat.

Ha mindezek ellenére Ön bizonytalan, írjon nekem a Kapcsolati oldalon, és segítek a döntésben.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy bár az Egészség Akadémia tudásanyagának hasznosságában biztos vagyok, összetett, régóta fennálló panaszok esetében az elhangzottak nem pótolják a személyre szabott programot, állapotfelmérést.

Ha hosszú távú eredményre vágyódik, és készen áll arra, hogy kitartóan, napi szinten tegyen az egészségéért, az Egészség Akadémia jó választás.

""

Mikor nem ajánlom az Akadémiát?

A program nem terápia, de kiváló kiegészítője szinte minden gyógykezelésnek, de nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot. Ezzel együtt az alábbi esetekben nincs értelme megvásárolni a kurzust.

Ha a fentieken túl is bizonytalannak érzi magát, írjon nekem a Kapcsolati oldalon, hogy konzultálhassunk a részletekről.

Gyakran Ismételt Kérdések az Egészség Akadémiáról

Az akadémia elvégzéséhez semmilyen előképzettség nem szükséges, a kurzus során minden információt elmondok, beleértve az esetleges ellenjavallatokat is bizonyos gyakorlatoknál.

Elsődleges célja a holisztikus szemlélet átadása, amelynek köszönhetően Ön megértheti, hogyan, milyen törvényszerűségek szerint működik a teste, és ez miként van hatással az egészségére. A megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában nemcsak saját magának, hanem szeretteinek is segítségére lehet, hogy kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé váljanak.

A 3 alapvető pillér, amelyre a kurzus épül, tudomásom szerint ebben a formában egyetlen más magyarországi tanfolyamon sem elérhető.

Az Akadémia anyagát úgy állítottam össze, hogy a tanulás hatékonyan beilleszthető legyen a rohanó hétköznapokba is.

Ha már az otthonában gyógyul, a legtöbb esetben az Akadémia elvégzése is biztonságos, hiszen az alvás, a pihenés, a regeneráció, a vénás keringés támogatása vagy épp az légzésfejlesztés minden esetben jótékony.. Továbbá, az elméleti ismeretek kétségkívül minden esetben hasznosak. Mindazonáltal, ha kétségei vannak, a kurzus megvásárlása előtt vegye fel velem a kapcsolatot, és tájékoztasson az állapotáról.

  • Időbefektetést – Napi szinten áltagosan ajánlott 20 percet rászánni, van, amikor kicsit többet, és előfordul, hogy kevesebbet. De az egy éves hozzáférés az anyagokhoz ennél lazább menetrendre is lehetőséget ad.
  • Nyitottságot – nagyon sok technika nevetségesen egyszerűnek tűnik, de működnek. Fontos, hogy nyitottan álljon a gyakorlatokhoz, hiszen csak így tudja megtapasztalni az előnyüket.
  • Elkötelezettséget – Hiszek az anyagokban, ezért is vállalok 100%-os pénzvisszafizetési garanciát, de fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az Akadémiához csak akkor érdemes csatlakozni, ha valóban készen áll rá, hogy elköteleződjön, és kitartóan elvégezze a feladatokat.
  • Bizalmat – az Akadémia a saját oldalamon és az email listámon kívül nem kerül hirdetésre. Olyan emberekkel szeretnék együtt dolgozni, akiknek már nem szükséges bizonyítani, így minden energiámat arra fordíthatom, hogy minél több hasznos információt átadjak.

Ide kattintva jelentkezhet a kurzusra: megvásárolom az online Egészség Akadémia kurzust. Bankkártyával tudja véglegesíteni a vásárlást.

A megrendelést és a bankkártyás fizetést követően emailben elküldöm a hozzáférési adatokat, ön pedig már klikkelhet is, hogy megnézze az első videót!

A kurzus elvégzéséhez semmilyen különleges eszközre nincs szükség, elegendő egy naplózásra alkalmas füzet, egy tornamatrac (vagy sima szőnyeg), valamint egy SMR masszázs henger. Utóbbira a kezdésnél még nincs szükség, illetve, a megvásárlás előtt mindenképp érdemes tanulmányozni a használatával kapcsolatos esetleges kontraindikációkat. Opcionális eszköz továbbá a RAD Centre nevű, hasmasszázsra kifejlesztett labda, de erről a program elején külön szót ejtek.

Az elmúlt években számos kolléga elvégezte már a kurzust, és többségük egyetértett abban, hogy a holisztikus szemlélet miatt az anyag számukra is tartogat újdonságokat. A gyakorlatokat pedig különösen jó szívvel ajánlom, hiszen ezekkel a saját pácienseinek, betegeinek is hatékony segítséget nyújthat.

Az Egészség Akadémia évek óta bizonyít, vízválasztó lehet az egészségfejlesztésben. Őszintén hiszek benne, pontosan ezért az első két hétben Ön bármikor meggondolhatja magát. A kurzust indoklás nélkül is lemondhatja, én pedig 100%-ban visszautalom a befizetett díjat.

A kurzus tematikáját és struktúráját úgy találtam ki, hogy könnyű legyen követni. A komolyabb témák feldolgozására általában 2 hetet javaslok. Ha mégis elmaradása lesz, aggodalomra semmi ok, hiszen az anyagok 12 hétig korlátlanul elérhetőek. Sőt, egy kedvezményes havidíj ellenében ezt követően is biztosítom a hozzáférést.

Előadásaimban mindig arra törekszem, hogy közérthetően magyarázzak, ha pedig ennek ellenére is maradnak kérdései, havonta igyekszem rá válaszolni.

Az akadémia keretében személyes konzultáció nincs.

Tegye jobbá az egészségét, jelentkezzen most! 3 hónap ajándékba!

Csatlakozzon az Egészség Akadémiához 2023. szeptember 30-ig, és 3 hónap helyett 6 hónapnyi hozzáférést kap a tartalmakhoz.

nap
óra
perc
m.perc
Sajnos lemaradt a lehetőségről, de a jó hír, hogy továbbra is él a jelentkezés

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára:

Feliratkozás várólistára: